Jeg er blevet tilbudt det ærefulde hverv, at få et lille hjørne af onx.dk hvor jeg kan skrive artikler om det fantastiske Philips Hue LED lyssystem. Jeg har valgt at påtage mig opgaven, da onx.dk har bidraget til meget af den viden jeg har om iOS i dag, og jeg ønsker derfor at give lidt tilbage i form af denne Blog.

Jeg er selv iOS udvikler og har da også lavet min egen App. til Hue Systemet, og har derfor indgående kendskab til de værktøjer som Philips stiller til rådighed for 3. parts udviklere, samt hvilke spændende muligheder det åbner op for. Artiklerne vil derfor ofte være af en vis teknisk karakter, men forsøgt holdt i et sprog så alle kan være med.

Hovedvægten af artiklerne vil omhandle Philips Hue systemets samspil med iOS, og de mange spændende muligheder det åbner op for. Hue systemets stærke side er dog integration forskellige platforme imellem, hvorfor disse naturligvis også vil blive omtalt.

Hvad er Philips Hue?
Philips Hue er et Wireless lyssystem, der består af en Bridge og nogle LED pærer. Man skruer blot pærerne i en almindelig fatning -> tilslutter Bridge til sin Router -> henter App. til sin iOS enhed og følger herefter vejledningen. Hele opsætningen er klaret i løbet ef få minutter og illustreret på en måde så alle kan være med.

Pt. findes pærerne kun med stor fatning (E27), men en GU10 udgave er planlagt til lancering senere på året. Pærerne kan vise i omegnen af 16 millioner forskellige farver, med en farvetemperatur mellem 2.000 - 6.500K. Hver pære bruger 8,5 Watt og giver i lysstyrke hvad der svarer til 55 Watt og holder ifølge Philips i over 15.000 brændtimer. Der er mulighed for at lave sine egner lys-scenarier, og benytte forskellige timer-funktioner, og alt sammen styres fra sin iOS enhed.

Man skal ikke lade sig skræmme af den forholdsvis høje anskaffelspris for et starter-kit med een Brigde og 3 stk. pærer. Regnestykket ser ganske fornuftigt ud, hvis man ser på strømforbrug, lysudbytte, levetid, brugervenlighed og features.

Byd gerne ind med Hue relaterede emner jeg bør kigge nærmere på.

Philips Hue kan købes i Apple Store

Startsæt - 1.490 kr
Ekstra pære - 479 kr
LightStrips - 669 kr
LivingColors Bloom - 669 kr

Gratis levering. 1-2 ugers leveringstid.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.