Der er en reference til en enhed kaldet "AppleTV4,1" i den del af iOS 7, der håndterer AirPlay, skriver 9to5mac. Der er ingen af de nuværende Apple TV, der identificerer sig selv som "AppleTV4,1", hvorfor der nødvendigvis må være tale om en helt ny enhed. Den nuværende Apple TV hedder AppleTV3,2, mens de tidligere hedder AppleTV3,1 og AppleTV2,1.

Apple plejer at gå et versions nummer op, for eksempel fra 2,1 til 3,1, når der er tale om større opdateringer og fra for eksempel 3,1 til 3,2, når der er tale om mindre opdateringer. Det tyder altså på, at vi denne gang har en større opdatering i vente. Hvor stor kan vi selvfølgelig ikke sige ud fra et internt versionsnummer. Det eneste vi kan sige er, at der er indbygget understøttelse for opdateret hardware i den seneste udgave af Apple TV's software.

En opdatering til Apple TV har været forventet et stykke tid. Rygterne har talt om både et regulært TV eller en mere avanceret boks med spilunderstøttelse og muligvis indbygget TV-tuner.

At der er noget i gære er blevet bekræftet af, at Apple for nylig gav Apple TV en mere prominent placering i deres Online Store.