Sidst i september, kort efter lanceringen af iPhone 6, skrev vi om Apples planer for at gøre Apple TV til centrum i det smarte hjem via den nye HomeKit-standard. HomeKit er et Apple-værktøj, som udviklere kan bruge til kommunikationen mellem iOS-enheder og netforbundne enheder i hjemmet så som røgalarmer, vejrstationer, lyspærer etc. For at hardwaren skal virke, skal den indeholde en bestemt HomeKit-chip, som Apple har udviklet.

Nu har flere chipproducenter oplyst, at de er begyndt at levere HomeKit-chips til andre hardwareproducenter, hvilket betyder at der snart begynder at ske noget. I løbet af nogle måneder - eller måske endda kun uger - vil vi se de første HomeKit-produkter i butikkerne. Man kunne godt få den tanke, at en del vil forsøge at få noget klar før julesalget sætter ind. Ellers sker det i hvert fald i starten af næste år.

Indtil videre er der meldt ud at der ville komme lyspærer, kameraer, døre, sikkerhedssystemer og meget mere med HomeKit-understøttelse. Og Apple TV skal som sagt være en af måderne man kan integrere på. Det betyder formodenligt også, at der kommer en opdateret Apple TV på gaden. Rygterne har talt om at det vil ske allerede inden årsskiftet.