En af de store nyheder i iOS 9.3 - der blev frigivet i går aftes - er at teleselskabet 3 er begyndt at tilbyde de såkaldte "Wi-Fi-opkald". Formelt hedder teknologien Generic Access Network (GAN) eller Unlicensed Mobile Access (UMA) men kaldes altså populært for Wi-Fi-opkald.

Pointen er ganske enkelt, at man kan få adgang til teleselskabernes mobilnetværk via IP-netværket. Det vil sige at man kan foretage helt almindelige mobilopkald selvom der ikke er mobildækning. I stedet dirigeres trafikken via det almindelige netværk. Det er ganske smart eksempelvis indendøre, eller andre steder hvor man oplever dårligt signal.

Wi-Fi-opkald skal ikke forvekslens med VoiP-opkald som Skype eller FaceTime. Det er helt regulære opkald, der bare kører via Wi-Wi.

Funktionen kan slås til under Indstillinger > Telefon. Om det fungerer, kommer dog an på abonnementet på telefonen. Til at starte med er funktionen forbeholdt 3-kunder med fri tale og 20GB eller 40 GB data. Senere på måneden følger kunder med andre abonnementer med fri tale. Funktionen kræver at man har en iPhone 5c eller nyere.

Udover 3, arbejder TDC på også at lancere funktionen, men har dog ikke meldt nogen dato ud.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.