Apples CarPlay findes efterhånden som standard i flere end 200 forskellige bilmodeller fra en række producenter og man kan også eftermontere i mange eksisterende biler. Nu kommer den første motorcykel også med indbygget med CarPlay. Det er Hondas nye Gold Wing 2018-model, der er tale om.

Den har en 7 tommer skærm og USB-tilslutning for en iPhone. For at kunne bruge CarPlay skal du desuden have et BlueTooth headset. Dette er et krav fra Apples side til trods for at det meste kan klares uden stemmefeedback. Det er formodentlig et spørgsmål om sikkerhed under kørslen.

Mediet CNET har allerede haft lejlighed til at prøve den nye Gold Wing og kan berette at CarPlay fungerer fint på motorcyklen. De er meget tilfredse med at have adgang til medier samt navigering. Man kan kontrollere CarPlay via venstre hånds greb eller via en controller monteret på tanken. De kan dog ikke anbefale at række ned til tanken når man kører.

Den nye Gold Wing er smallere og lettere end tidligere modeller og er ifølge CNET mere attraktiv selvom der er mindre plads til bagage.

Prisen starter ved $23,500 i USA hor den kan købes fra februar 2018. Læs mere hos Honda.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.