Her på Apple TV Guide har vi længe spekuleret over, hvis ikke ligefrem regnet med, at Apple snart ville lancerede en opdatering til Apple TV, der ville gøre det muligt at installere og afvikle apps, som vi kender det fra iPhonen og iPaden.

Ingen tekniske hindringer

Teknisk er det intet i vejen for det. Apple TV kører på samme hardware som Apples mobile enheder og styresystemet er i princippet også det samme. Det ser bare lidt anderledes ud på Apple TV. Det eneste man måske skal ændre, er mængden af Flash-hukommelse, da Apple TV jo ikke er bregnet til at lagre store mængder apps. I princippet kunne man vel streame ligesom med film, men det er ikke ideelt.

Det passer derfor godt ind i spekulationerne, at BGR hævder, at Apple planlægger at lancere en helt ny version af operativsystemet til Apple TV på WWDC, der begynder den 11. juni. WWDC er Apples årlige udviklerkonference, og det klart mest oplagte sted at præsentere en ny udviklerplatform.

Vil også køre på et kommende Apple-fjernsyn

BGR hævder endda af det nye OS er det samme, som vil køre på Apples (måske) kommende fjernsyn. OS'et vil få nogle såkalte API's (programmeringsinterfaces), så tilbehørsproducenters udstyr kan styres via Apples fjernbetjening, og sikkert også en fjernbetjenings-app til iPhonen. Apples ide er ganske givet at få ryddet op i det rod er er i dag, når man vil sammenkoble udstyr fra forskellige producenter, og ikke ønsker sit stuebord fyldt med 117 fjernbetjening eller et monster af en universel fjernbetjening.

Ifølge BGR vil Apple formodentlig ikke ikke fremvise deres fjernsyn på WWDC, men det er heller ikke helt umuligt, at det vil ske.

Apple hemmeligholder emnet for mange sessions på WWDC

Hvis man nærstuderer Apples program for WWDC, vil man bide mærke i, at der en uforholdsmæssig stor del af de mange sessions, der står angivet som TBA, to be announced. Det vil sige, at emnet vil blive offentliggjort senere. Det er selvfølgelig ikke fordi, Apple endnu ikke har styr på, hvem og hvad der skal ske. Det er fordi Apple ikke vil afsløre nogle hemmeligheder. De omtalte sessions, hvor der står TBA, er altså arrangementer hvor der skal foregå noget relateret til noget, der på nuværende tidspunkt ikke er offentliggjort. Der er selvfølgelig flere kandidater, men en af de mest oplagte er udvikling af apps til Apple TV.

Scroll ned for at se kommentarer