Rygterne om Apples planer for at producere en selvkørende elbil er meget massive for tiden.

General Motors tidligere direktør Dan Akerson advarer dog Apple om at komme for godt i gang. Ifølge Akerson har Apple ingen ide om, hvad der venter dem, hvis de vil ind i bilbranchen, og han mener at Apple skal holde sig langt væk. Det skinner tydeligt igennem, at Akerson mener, at Apple slet, slet ikke har forstand på at lave biler, men bør holde sig til det de kan. Skomager bliv ved din læst.

Men har vi ikke hørt disse advarsler før?

I slutningen af 2006 og starten af 2007 da rygterne om en mulig Apple-telefon var på sit højeste, kom den etablere branche med samme arrogante råd til Apple:

"Vi har kæmpet i flere år for at finde ud af hvordan man laver en anstændig telefon. Computerfolk vil ikke bare uden videre kunne finde ud af det. De kan ikke bare komme ind fra højre." Ed Colligan direktør hos Palm.

"Der er ikke en jordisk chance for, at iPhonen får nogen som helst signifikant markedsandel." Steve Balmer, Microsoft.

"Med Mac'en har Apple tiltrukket sig opmærksomhed, men er forblevet en nicheproducent. Det vil de også være når det gælder mobiltelefoner." Anssi Vanjoki, chefstrateg hos Nokia.

Det er overflødigt at nævne, hvad disse såkaldte computerfyres indtog i telefonbranchen har betyder for netop de tre ovenstående virksomheder. Måske bilbranchen skulle være lidt mere ydmyge. Specielt fordi den amerikanske bilbranche hænger i tovene. I 2006/2007 kom kritikken fra markedets giganter. I dag kommer den fra nogle der for længst har passeret sidste salgsdato.

Tesla Motors er et godt eksempel på, at man sagtens kan starte en bilproduktion fra scratch og inden for ganske få år overhale de etablerede inden om. Og mon ikke Apples næsten $200 milliarder i ryggen, gør det noget mere overkommeligt?

Der er ingen der siger, at Apple vil, men man skal nok passe på med at sige, at de ikke kan.