Philips' nye lyssystem, Hue, er allerede ved at blive et hit blandt tredjepartsudviklere, der udvikler og hacker på livet løs. Hue er et system af diodepærer, koblet sammen i et trådløst netværk. Via en iPhone kan man styre lyset fra pærerne, og således selv bestemme farven samt styrken på lyset.

En af de geniale ting ved Hue er, at Philips har oplyst, at de vil frigive et såkaldt API til Hue, så tredjepartsudviklere kan kommunikere med systemet uden om Philips egen app. Det er ikke sket endnu, men det har ikke forhindret de kreative folk i allerede at gå i gang. Det er imponerende hvad man kan finde ud af, ved at prøve sig frem.

Fechtenburg som de faste læsere nok genkender her fra siden, har eksempelvis lavet en lille app, hvor man kan tænde eller slukke for pærer i Hue med at klappe eller knipse med fingrene. Jeg har prøvet appen, og den fungerer glimrende. I kan se en video som Fechtenburg har lavet her:

En anden udvikler er gået en anden vej. Han har koblet Hue sammen med Siri, via det såkaldte SiriProxy hack, som kobler en ekstra server ind mellem Siri og Apples server. Derved kan man få Siri til at reagere på andre ting, end det Apple har programmeret hende til. Såsom at kontrollere Hue. Dette er der også lavet en video af, og igen ser det jo ud til at fungere som smurt.

Videoen kan ses her:

Som det tydeligt fremgår, så er vi ved at være nået dertil, hvor det intelligente hjem begynder at give mening. Siri skal ikke løftes mange niveauer, før hun med fordel kan sættes til at styre praktisk taget alt. Bortset fra den lille forsinkelse, når hun kommunikerer med serveren, så fungerer det virkeligt naturligt.

Philips Hue kan købes i App Store, der har fået eksklusivret til salget indtil februar 2013..
Startsæt - 1.490 kr
Ekstra pære - 479 kr
LightStrips - 669 kr
LivingColors Bloom - 669 kr

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.