Apple oplyser, at der på mandag kommer en stor opdatering til appen Swift Playgrounds, så man nu kan lære at kode via integration med robotter, droner og musikinstrumenter. Swift Playgrounds er en iPad-app, som Apple har udviklet til uddannelsesbrug målrettet børn. Med appen kan man lære at kode i programmeringssproget Swift. Appen er egnet til klasseundervisning såvel som personligt brug. Appen bruges allerede af over 1 millioner mennesker.

Apple samarbejder med førende producenter af enheder for at gøre det nemt at tilslutte robotter via Bluetooth i Swift Playgrounds-appen, så børn kan programmere og styre populære enheder, for eksempel LEGO MINDSTORMS EV3, Sphero SPRK+, Parrot-droner og flere andre:

– LEGO MINDSTORMS Education EV3 er utroligt populært i skoler over hele verden og giver eleverne mulighed for selv at eksperimentere med kodning via problemløsning i den virkelige verden, imens de bygger og styrer deres egne LEGO-robotter, f.eks. køretøjer, maskiner, forskellige væsner og egne opfindelser. Med Swift Playgrounds kan børn kode og interagere med robotternes motorer og sensorer.

– Sphero SPRK+ er en populær robotbold, der kan rulle, dreje, øge hastighed og ændre farve. Sensorer giver feedback, når Sphero rammer en forhindring, og det kan alt sammen styres med Swift-kode

– Parrot-dronerne Mambo, Airborne og Rolling Spider kan lette, lande, dreje og lave manøvrer i luften, f.eks. flip, og det hele styres af den kode, som brugerne laver.

– UBTECH’s Jimu Robot MeeBot-sæt giver børn mulighed for at programmere den robot, de selv har bygget, så den kan gå, vinke og danse.
– Dash fra Wonder Workshop er en sjov robot til praktisk læring for elever fra børnehaveklassealderen til 5. klasse. Den er designet til undervisning i grundlæggende kodning, kreativ problemløsning og computertænkning.

– Skoog er en taktil terning, som giver børn på alle færdighedsniveauer mulighed for at udforske, skabe og afspille musik med Swift-kode.

Swift Playgrounds 1.5 med understøttelse af enheder fra tredjeparter kan downloades gratis fra App Store fra mandag den 5. juni. Swift Playgrounds er kompatibel med alle iPad Air- og iPad Pro-modeller samt iPad mini 2 og nyere med iOS 10 eller nyere versioner. Du kan finde flere oplysninger på apple.com/dk/swift/playgrounds.