Der sker noget på mobilbetalingsfronten for tiden. Apple lancerer snart Apple Pay, og de eksisterende spillere fintuner og optimerer deres egne tilbud. I Danmark står kampen hovedsageligt mellem Mobilepay, som Danske Bank står bag og Swipp, der er bakket op af 81 banker i fællesskab. Med de to løsninger, kan man overføre penge til andre for køb af varer eller ydelser, eller bare som erstatning for en almindelig bankoverførsel, alene ved at indtaste deres telefonnummer i appen.

Løsningerne er så småt ved at finde indpas i detailhandlen, men er hæmmet af, at man hidtil kun har kunnet overføre 1.500 kroner om dagen via Mobilepay eller 3.000 kroner om dagen via Swipp. Swipp hæver dog nu grænsen til 10.000 kroner, og håber det vil sætte skub i udbredelsen ved salg af dyrere varer som en cykel eller et TV.

"I dag anvendes mobilen primært til overførsler af småbeløb mellem private eller til køb af en kaffe og juice på gaden. Vi vil gerne tage mobilbetalinger til det næste niveau og gøre det mere interessant at bruge mobilen. Derfor hæver vi nu beløbsgrænsen fra 3.000 kr. til 10.000 kr. om dagen," udtaler Martin F. Andersen, direktør for Swipp. Målet er at få fjernet beløbsgrænsen helt, så man i princippet kan købe en bil via Swipp.

Swipp kan i øjeblikket bruges i 1.800 danske butikker, og 100 nye kommer til hver uge.

Den nye beløbsgrænse træder i kraft onsdag den 8. oktober 2014.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.