Fra og med i dag er de såkaldte roamingafgifter afskaffet i EU. Det betyder at kunderne som udgangspunkt ikke længere skal betale mere for at tale, skrive beskeder eller bruge data, når de rejser i EU.

Nu behøver du altså ikke længere slukke for din iPhone når du kører over Øresundsbroen, tager et smut til Tyskland eller skal på ferie i Grækenland. Teleselskaberne må nemlig ikke længere skelne mellem brug i Danmark og brug i resten af EU. Det er dog stadig tilladt for teleselskaberne af indføre et loft over hvor meget du må bruge din telefon i udlandet uden at skulle betale mere.

De fleste selskaber hæver priserne for at kompensere

For at kompensere for tabet af den lukrative udlandsbrug har de fleste teleselskaber valgt at hæve de generelle priser for deres abonnementer med 10-20 kroner per måned. Det betyder at du nu skal betale 120-240 kr ekstra om året for at kunne få lov at tale gratis på ferien. For rigtig mange er det en dårlig forretning. Samtidig har de fleste teleselskaber indført nye abonnementer, der kun kan bruges i Danmark. Dermed slipper de for at tilbyde gratis roaming i EU. Dårlig stil, hvis du spørger mig.

Oister holder de faste lave priser i ro

Et af de få teleselskaber der holder priserne i ro, og altså tilbyder en regulær besparelse når du bruger din iPhone i udlandet, er Oister. Her er priserne hverken steget ejheller er der indført abonnementer der kun gælder i Danmark. Hos Oister koster tingene det de hele tiden har gjort, men du får bare mere for pengene, nemlig fri roaming i EU. Dog med en fair use-grænse, der svinger lidt fra abonnement til abonnement.

Jeg bruger selv Oister, efter at have været kunde hos 3 i mange år. Oister er ejet af 3 og bruger samme netværk, så jeg valgte for et par år siden at skifte til Oister og dermed spare mange penge. Det er hele familien der er hos Oister og da de har abonnementer i alle afskygninger, er det nemt at finde et, der passer til ens behov. Hver måned tjekker jeg om der skal justeres op eller ned på tale og data, og dette klares nemt via Oisters hjemmeside. Jeg har sparet tusindevis af kroner siden jeg skiftede til Oister og nu nøjes med at betale for det jeg rent faktisk har brug for. At jeg så nu også kan bruge min iPhone i EU uden ekstraregning er bare kronen på værket.

Skift til Oister og spar penge

Vil du også spare penge, er det nemt at skifte til Oister. Gå ind på deres hjemmeside og tjek deres mange abonnementer. I dag har de eksempelvis et særtilbud på 10GB/10 timer for kun 79 kroner per måned. Oprettelsen er gratis. Du finder abonnementet under teenager-abonnementer på Oisters hjemmeside.

Ellers har de et meget attraktivt børneabonnement (som også voksne kan benytte) til kun 39 kr for 1GB/1 time.

Besøg Oister og bestil dit abonnement her.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.