Apple æder stadig markedsandele i USA, og vokser endda mere end alle andre. Apple er gået fra 34,3% til 37,8% i comScores seneste måling. Altså en stigning på omkring 10%.

I modsætning til de fleste andre undersøgelser, der måler nysalget, kigger comScore på den samlede mængde telefoner i befolkningen. Ændringer træder derfor langsommere igennem i denne undersøgelse sammenligner med andre undersøgelser. Årsagen er at nysalget jo kun udgør en meget lille del af den samlede mængde telefoner i befolkningen. Derfor er selv små afvigelser over tid også interessante.

Apple ligger selvfølgelig nummer et, og æblet pryder snart telefonen hos 4 ud af 10 amerikanere med en smartphone. Samsung er nummer to med lige over 21,4%, hvilket også er en fremgang siden sidste måling. Taberne er HTC og Motorla, der begge oplever en tilbagegang på 1,7 procentpoint.

Kigger man på styresystemerne, er det mest interessante ikke, at Android ligger klart nummer et. Det har vi vænnet os til. Til gengæld ser det ud til at skuden er ved at vende. I hvert fald er deres markedsandel faldende. Kombineret med Apples stigende markedsandel betyder det, at Apple henter ind. Androids forspring er faldet fra omkring 20 procentpoint til under 5 procentpoint.

Det virkelige interessante er dog, at Microsofts markedsandel falder. Folk falder altså fra Microsoft i større antal end de kommer til. Microsoft er gået fra 3,2% til 3,1%. Ikke et stort fald, men for Microsoft er alt andet en kraftig vækst katastrofal. Hvis ikke engang man kan vokse fra et så lavt udgangspunkt, ser det sort ud. Noget tyder på at Microsoft skal satse på at få gennembruddet uden for USA. BlackBerry falder dog hurtigere end Microsoft, så det varer ikke længe før Microsoft overhaler BlackBerry, hvilket jo er paradoksalt, når Microsoft også er for nedadgående.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.