Apple oplyser, at der nu er mere end 1 milliard aktive Apple-enheder på verdensplan. Det er en voldsom stigning på hele 25% sammenlignet med for et år siden. Med Apple-enheder menes Macs, iPhones, iPod Touch, iPads, Apple TV og Apple Watch. Langt størstedelen er dog iPhones.

Allerede i november 2014 solgte apple iOS-enhed nummer en milliard, men det er selvfølgelig langt fra alle solgte enheder gennem tiden, der stadig er aktive. Apple måler aktiver enheder som de enheder, der har været i kontakt med en af Apples tjenester som App Store, iMessage etc. inden for 90 dage. Reelt kan tallet derfor være højere, da det ikke nødvendigvis er alle enheder der bruger Apples tjenester. Ældre iPods der ikke kan gå på nettet benyttes nok stadig af en del.

Da salget af nye enheder stort set er identisk med samme periode sidste år, kan stigningen på 25% kun forklares med, at folk er blevet mere tilbøjelige til at benytte ældre enheder, der måske før blev smidt ud eller gemt i en skuffe. I dag gives de måske videre til andre i familien eller sælges på brugtmarkedet.

Vores læsere bidrager godt til statistikken. I vores afstemning omkring antallet af Apple-produkter folk ejer, er det hele 77% der har fem eller flere Apple-enheder. Gennemsnittet ligger på lige under 7 per person.

Scroll ned for at se kommentarer