Det kommer nok ikke bag på så mange, at folk i Nordkorea ikke har samme adgang til teknologi som os andre. Dette gælder også software. I Nordkorea kan man hverken få Windows eller OS X. De har i stedet deres eget styresystem baseret på Linux. Det hedder Red Star Linux og er udviklet af Korea Computer Center (KCC) i Pyongyang.

Nordkoreanerne skal dog ikke snydes (helt) for vestens glæder, så KCC har lavet brugergrænsefladen på Red Star Linux, så den ligner Windows 7 på en prik (baseret på en populær distribution kaldet KDE). Dermed får folket noget der mindende om den ægte vare.

Tiden går dog som bekendt og selv Windows 7 holder ikke evigt. Windows 7 er blevet til windows 8, og da det blev tid for Red Star Linux i version 3, skulle brugergrænsefladen selvfølgelig også opdateres. Der er dog sket noget i Nordkorea, for de har droppet det traditionelle Windows-look er er skiftet til OS X, skriver www.northkoreatech.org . Ikke rent bogstaveligt, men brugergrænsefladen i deres Linux-distribution er blevet ændret, så den nu ligner OS X.

Vi ved dog ikke helt om vi skal grine eller græde. Umiddelbart er det ret morsomt, at Nordkorea ikke længere gider kopiere Windows - og skal man endelig have en kopi, kan man lige så godt have en kopi af det ypperste. På den anden side er alt hvad der foregår i det land så sørgerligt, at man alligevel har svært ved at trække på smilebåndet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.