The Matrix fra 1999 er en af mine favoritfilm. Dem der har set filmen vil vide at telefoner fra Nokia-spiller en vigtig rolle i filmen ved at sikre forbindelse mellem den virkelige og den virtuelle verden.

Mest opmærksomhed var der om den Nokia 8110 som hovedpersonen Neo brugte. Den havde den helt særlige feature at han, som en springkniv, kunne udløse dækslet der dækkede tastaturet. Et kuriosum er at denne fjedermekanisme ikke var tilstede på den rigtige 8110, men var lavet specielt til filmen for at skabe opmærksomhed. Ja, den gang i slutningen af 90'erne var fjederudløste telefoner åbenbart fremtiden. Senere lancerede Nokia telefonen 7110 med denne fjedermekanisme, men den originale 8110 havde ikke funktionen.

Det har den nu. HMD Global, der har overtaget rettighederne til Nokia-brandet, har nemlig udsendt en opdateret udgave af 8110. Udover fjedermekaniske har den LTE, GPS, Bluetooth og et hovedtelefonstik. Skærmen i den nye 8110 er på 2,4 tommer med en opløsning på 320×240 pixels. Standbytiden er som i gamle dage ultra lang. Hele 25 dage.

8110 kommer med Facebook, Twitter, Google Maps og understøttelse af Google Assistant via dens Android-system. Snake er selvfølgelig også med. Pladsen er kun 4GB hvoraf en del bruges at selve styresystemet. Man skal derfor være lidt nøjeregnende med hvad man har liggende på telefonen.

Prisen vi ligge på omkring 600-700 kroner når den kommer i handlen i maj. Den fås i en gul samt en sort udgave.