I Apples nye iPhone 4-video fortæller flere af Apples ledende folk, hvorfor den nye iPhone 4 er fantastisk. Omkring et minuts penge inde i videoen, snakker Apples Scott Forstall om FaceTime. En af de ting har siger er ”it’s all about connecting people” eller på dansk: "det handler om at forbinde folk" eller "det handler om at knytte folk sammen".

Den sætning er åbenbart faldet den finske mobilproducent Nokia for brystet. Nokias velkendte slogan lyder jo "Nokia - Connecting People". Ifølge Nokia kommunikationschef Tapani Kaskinen er "Connecting People" et beskyttet varemærke i mange lande, herunder USA. Kaskinen siger til den finske avis HBL, at Nokia har brugt sloganet siden 1990'erne og at det er en af verdens mest berømte reklamsloganer. Han ville ikke oplyse, om Nokia vil tage juridiske skridt over for Apples.

Nokia og Apple er allerede i gang med et juridisk slagsmål, hvor de hver i sær har sagsøgt modparten for krænkelse af egne patenter. Det er hvad det er, men i mine øjne er det at gå i lidt for små sko, hvis man ikke tillader andre at anvende en helt almindelig dagligdags vending i en samtale, uanset om denne så er en reklame film. Apple markedsfører sig jo ikke pludselig som "Apple - Connecting People", men bruger vendingen i en omtale af, hvorfor en funktion er vigtig. Ellers er der pludselig en hel del ting, man ikke må sige, når man snakker. Tænk hvis Forstall havde dristet sig til at sige: ”We try harder than others. It’s all about connecting people. FaceTime is so cool, I'm lovin' it. It's so easy to use: Just do it...". Så havde han lagt sig ud med Avis, Nokia, Mc Donalds og Nike.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.