Nogle ejere af den nye iPad Pro har problemer med at enheden fryser efter at have været sat til opladning i længere tid. Eneste måde at få liv i enheden på igen er ved at genstarte den.

Det er blandt andet en debat i gang på Apples supportforum, hvor man kan se at historierne fra frustrerede brugere begynder at løbe ind. Det er ikke nødvendigvis noget der sker hver gang, og det er lagt fra heller alle der oplever problemet. Der er heller ikke nogen bestemt model, der er berørt. Både 32GB og 128GB med og uden mobildata er berørt.

Apples løsningsforslag, når folk har kontaktet deres support, varierer fra gendannelse af enheden over nulstilning til at genstarte den.

Problemet er næppe alene relateret til den nye iPad. Siden frigivelsen af iOS 9 har der været en del historier fra både iPad- og iPhone-brugere om helt tilsvarende problemer med opladning såvel som enheder, der pludselig slukker til trods for at batteriindikatoren viser, at der er rigeligt med batteri på.

Noget tyder altså på, at der er tale et et softwareproblem. Det er ikke nødvendigvis nemt for Apple et finde det eksakte problem og få det løst, men det er i hvert fald nemmere end at folk skal have ombyttet hardwaren.