Ifølge The Wall Street Journal, har Apple reduceret mængden af bestilte komponenter til iPhone 5 i dette kvartal. Det skyldes at efterspørgslen er mindre end forventet. Ifølge to kilder ligger efterspørgslen på omkring halvdelen af det Apple oprindeligt havde regnet med.

Mærkeligt nok nævner en af kilderne, at Apple ikke har skåret ned på bestillingerne af skærme. Man skulle jo ellers mene, at komponentantallet skulle passe med hinanden, så hvis der skæres ned på en del, så skal der skæres tilsvarende ned på en anden del. Det kunne derfor også indikere, at Apple bare er i gang med at skifte leverandører af nogle af komponenterne. De leverandører, hvor Apple er ved at skifte, vil opleve faldende salg, mens dem, hvor Apple ikke skifter, vil opleve et konstant salg. Det kunne i hvert fald forklare det, hvor et generelt faldende salg af iPhones ville betyde generelt faldebde komponentsalg.

Helt generelt plejer Apple at variere ordrerne på de komponenter, hvor der er flere leverandører. Det gælder for eksempel skærme, hvor man tidligere har set, at i takt med at Sharp har fået produktionen i gang, så er Apple ordrer hos LG mindsket tilsvarende.

De første hints om hvordan det går med salget kommer måske i slutningen af januar, hvor Apple præsenterer regnskabet og dermed salgstal for seneste kvartal.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.