Nintendo har tidligere afvist at udgive spil til andet end deres egne konsoller som Wii og Nintendo 3DS. Konkurrencen fra smartphones og tablets, har dog fået Nintendo på andre tanker, og i marts kastede Nintendo håndklædet i ringen og oplyste, at de ville til udgive spil til andre platforme end deres egne. Af Nintendos regnskab fremgår det, at specielt salget af håndholdte enheder er i frit fald. Det er faldet med 25% på et år, og Nintendo forventer, at det falder yderligere.
Nu oplyser Nintendo i fremlæggelsen af deres årsregnskab, der er sluttede i marts, at det første spil vil komme allerede inden årets udgang. Inden for to år vil der være fem spil klar. Nintendo vil med andre ord satse på kvalitet fremfor kvantitet - noget der også har kendetegnet deres spil hidtil.

Nintendo oplyser ikke hvilke spil, det drejer sig om. De har dog tidligere oplyst, at der ikke vil være tale om simple porteringer at de kendte klassikere som Mario eller Zelda. De er udviklet til andre platforme med andre styremetoder end moderne smartphones.

Man kunne også spekulere over, om Nintendo vil udgive noget hardware, så man får fysiske knapper at styre spillene med. Den slags findes allerede, men er aldrig blevet den store succes. Nintendo kunne måske, takket være deres klassiske titler, lave om på dette. Jeg tror, at rigtig mange ville købe en controller til iPhonen, hvis de derved ville kunne komme til at spille eksempelvis Pokemon eller Morio-spillene.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.