iPhonen har næsten indhentet Android i USA. Så sent som i sidste uge viste en overraskende undersøgelse, at iPhonen i løbet af et kvartal stort set har indhentet Androids forspring i salget af smartphones. I 3. kvartal 2011 førte Android med 34 procentpoint, mens de i december 2011 kun førte med 4 procentpoint. Vi havde svært ved helt at tro på tallene, men nu viser en undersøgelse lavet af Nielsen præcist det samme: Android forspring i salget er faldet til kun nogle få point.

Nilsen har spurgt folk om, hvilken smartphone de har købt inden for de seneste tre måneder. I december svarede 44,5% at de havde købt en iPhone, mens 46,9 havde købt en Android. BlackBerry sad på 4,5%, mens de restetrende omkring 4% ikke er specificeret ud.

Når to forskellige undersøgelser viser præcist det samme resultat, er den med stor sandsynlighed god nok. Forklaringen på iPhonens nuvundne popularitet er uden tvivl frigivelsen af iPhone 4S, men så meget mere imponerende er det, at Apple stort set ikke tabte markedsandel hen over sommeren og efteråret til trods for, at den seneste iPhone var over et år gammel på det tidspunkt.

Kigger man på de samlede tal, det vil sige ikke salgstallene for en enkelt måned, men i stedet hvor mange telefoner der findes i befolkningen, er Android dog stadig ret langt foran iPhone. 46% af alle smartphoneejere har en Android. 30% har en iPhone. BlackBerry sidder på 15% og Microsoft på 6%. Fælles for de to sidste er, at deres markedandel er faldende, mens den er stigende for iPhone og Android.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.