Den NFC-teknologi der er indbygget i den nye iPhone 6, er kun beregnet til brug med Apples betalingssystem Apple Pay. Det vil således ikke blive tilgængelig for tredjeparts-udviklere til brug i egne apps. Det bekræfter en Apple-talsmand over for Cult of Mac. Hvorvidt der sker senere, vil han dog ikke udtale sig om.

Vi har set det samme med fingeraftrykslæseren, Touch ID, der nu er blevet givet fri, men ellers kun kunne bruges af Apples apps. Man må næsten formode, at det samme vil ske med NFC-teknologi. Begrundelsen er nok, at Apple til at starte med vil sikre sig, at fokus er 100% på Apple Pay.

Apple Pay går i luften i næste måned i USA. Hvornår, eller om, det kommer i resten af verden, er der ingen oplysninger om. Det betyder også, at vi her i Europa går rundt med en teknologi i vores telefon, vi ikke kan bruge til noget.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.