For en måned siden luftede et kinesisk medie, at Apple skulle være på vej med en smart ur. Nu bakker New York Times op med oplysninger fra deres egne kilder. De oplyser at Apple eksperimenterer med et smart ur lavet af kurvet glas. Netop valget af kurvet glas skulle være en af de ting, som vil gøre at Apples ur vil adskille sig markant fra konkurrenternes oplyser avisen.

Uret vil selvfølgelig køre iOS, og ideen er da også at det skal fungere sammen med iPhonen eller iPaden. En tidligere udvikler af brugergrænseflader hos Apple, Bruze Tognazzini, mener at uret vil have meget få funktioner i sig selv. I stedet skal det bruges til at øge værdien af apps og andre funktioner på iOS-enhederne. Tognazzini erkender, at han ikke har insiderinformation fra Apple, men siger at hans ideer kommer fra en solid forståelse af Apple, deres produkter, problemer og muligheder.

En af hans mest interessante ideer er at uret kan fungere som nøgle til iPhonen og også Apples computere. Ganske simpelt ved at uret låser enhederne op, når de er i nærheden af hinanden. Tognazzini går så vidt som til at sige, at hvis uret ikke kan andet end spare ham for at indtaste koder hele tiden, så ville han købe det. Uret vil også kunne bruges til at alarmere en, hvis ens iPhone kommer for langt væk.

Han mener også at en NFC-chip, hører hjemme i et ur og ikke en telefon. Først og fremmest fordi man så ved hvor chippen er hele tiden. Den er nemlig for enden af armen klar til at blive ført forbi de ting, der kræver det. iPhonen, der klarer kommunikationen med nettet, kan derimod bliver liggende sikkert i tasken. Det vil sige at både telefon og ur er nødvendig for eksempelvis en overførsel via NFC. Det er meget mere sikkert, end hvis det bare er telefonen, man skal bruge. Får man stjålet sit ur er det intet værd for folk, der vil lænse ens konto.

En smart ur kunne godt være den næste store ting fra Apple. Indtil videre er det dog meget sparsomt med konkrete tegn på, at Apple er på vej med noget.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.