Rigtigt meget tyder på, at den kommende iPhone vil få indbygget en meget avanceret fingeraftryksteknologi. Formodentlig til brug sammen med Apples Passbook-app, der skal holde styr på personlige dokumenter og sikkert også fungere som elektronisk pung.

For omkring 14 dage siden kom det frem at Apple var igang med at overtage firmaet AuthenTec for omkring 1 milliard kroner. AuthenTec er et hardwarefirma, der producerer sensorer til fingeraftrykslæsning. Det er ikke traditionelle optiske sensorer, men en type der aflæser det levende hudlag, man har under hudens overflade.

En af sensorerne er specifikt beregnet til at blive brugt til godkendelsesformål i forbindelse med mobile elektroniske punge, og sammenholdt med Apples nye App i OS 6, Passbook, leder det naturligt tankerne henimod at Apple vi lancere en elektronisk pung på iPhonen.

Nu er hele historien om opkøbet kommet frem i officielle papirer, der offentliggøres ved selskabsovertagelser, skriver iMore. Det er ret interessante oplysninger, da de meget tydeligt afslører, at Apple har haft travlt. Det er ikke bare et strategisk opkøb, der måske kunne finde anvendelse om nogle år. Apple har haft brug for teknologien her og nu, og har hele vejen understreget, at der blev arbejdet under en stram tidsplan.

Forhandlinger gik fra licensaftale til overtagelse

Sidst i 2011 begyndte Apple og AuthenTec forhandlinger omkring en mulig licensaftale, der skulle begynde sent i februar 2012. Den 1. maj besluttede Apple dog, at de ikke ville være tilfredse med bare en licensaftale, og tilbød i stedet ledelsen hos AuthenTec at overtage firmaet. Apple tilbød mere end det dobbelte for aktierne, end aktiekursen var på det givne tidspunkt.

Dagen efter trak Apple de tunge argumenter frem. Apple ville overbevise AuthenTec om, at det ville vanskelige for dem at udvikle deres produkter til Apples konkurrenter fordi de havde et dusin forskellige platforme, mens Apples kun havde én. Ved at arbejde for Apple kunne de koncentrere sig om en enkelt design, der til gengæld ville kunne produceres i meget store mængder.

Stram tidsplan

Apple insisterede på, at forhandlingerne skulle gå hurtigt på grund af "selskabets produktplaner og de forløbende ingeniørmæssige indsats". Apple informerede AuthenTec om, at de ikke ville gå med i en budkrig, da de havde en stram tidsplan at tage hensyn til. Forhandlingerne fortsatte, men løb ind i problemer due diligence-processen, og fokus skiftede igen til en licensaftale.

I hele juni fortsatte begge partner i fællesskab med at udvikle teknologi for Apple, og forhandlede samtidig omkring en kommerciel aftale. Midt i juli meddelte AuthenTec, at de havde få afklaret det der var opstået uenighed omkring i forhold til en Apple-overtagelse. Nu blev der igen forhandlet om en regulær overtagelse og efter nogle få dage, var en aftale på plads.

Under hele forløbet, understregede Apple, at det var vigtigt, at den tekniske udvikling ikke gik i stå under de økonomiske forhandlinger, da Apple havde en meget stram tidsplan.

Fingeraftryksteknologi i den kommende iPhone?

Noget tyder altså på, at vi skal rette blikket imod den kommende generation iPhone. Den vi indtil videre kalder iPhone 5. Vi skal dog nok ikke begynde at holde vejret mens vi venter. Det er før sket, at Apple har overtaget firmaer, uden at vi har set det udmønte sig i konkrete produkttiltag.

Hele forløbet tyder dog på, at det er her og nu, det sker. Det fremgår helt tydeligt af ovenstående, at Apple ikke bare har arbejdet på en strategisk overtagelse for at sikre sig noget teknisk viden til egenudvikling. AuthenTec har under hele forløbet arbejdet på noget konkret, som Apple har understreget skulle ske hurtigt. Hvis det handler om den næste iPhone igen, så kan tidsplanen ikke være så stram som Apple lægger op til. Forhandlingerne startede allerede i 2011, hvor Apple så småt gik igang med at kigge på den kommende iPhone.

Hvis den iPhone Apple lancerer næste gang kommer med fingeraftryksteknologi og en regulær elektronisk pung, så begynder det at ligne en gamechanger. Noget der igen kan bringe Apple foran konkurrenterne og iPhonen til den smartphone man bare må eje.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.