I næste generation af iPhonen vil Apple opgradere flere af de ting der spiller en rolle for enhedens overførselshastighed. Det drejer sig dels om nye modemchips og dels om opdaterede antenner.

Det bliver hurtigt lidt teknisk men i dag understøtter iPhonen det man kalder 2x2 MIMO (multiple-input and multiple-output). Det betyder at iPhonen kan henholdsvis sende og modtage to datastrømme på samme tid, hvilket naturligt nok fordobler hastigheden i forhold til hvis den blot brugte en enkelt. I den kommende iPhone vil der komme understøttelse af 4x4 MIMO, hvilket altså er fire samtidige forbindelser hver vej. Det øger naturligt nok den samlede hastighed en del.

Dual-SIM dual standby

Opgraderingen til den nye teknologi sker via nye modemchips der samtidig kommer til at understøtte et nyt såkaldt dual-SIM dual standby format, hvor man kan lade to LTE-forbindelser med hver deres simkort deles om ét enkelt chipset. Kun et af dem kan dog aktivt bruges ad gangen. Det er endnu ikke klart om iPhone vil få plads til to simkort der kan skiftes fysisk, eller om det ene vil være bygget ind i enheden og skal skiftes via softwaren.

Antennerne vil også blive opgraderede. Grundlæggende vil de være identiske med antennerne i iPhone X (der har to antenner) med med bedre specifikationer der kan levere 4x4 MIMO.

Oplysningerne kommer fra analytikeren Ming-Chi Kuo der har gode forbindelser i elektronikbranchen i Fjernøsten og derfor ved når Apple bestiller nye komponenter. Kuo har tidlige fortalt at der næste år kommer tre nye iPhones alle med skam til kant. Se billedet øverst.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.