Frigivne transportdokumenter fra USA's ministerium for national sikkerhed afslører, at Apple har modtaget tre leverancer mærket "Set Top Box with Communication Function" i løbet af august, skriver hjemmesiden Panjiva, der fokuserer på global handel og logistik.

De tre forsendelser vejer tilsammen 40 ton, så der er næppe bare tale om et par prototyper, der nok heller ikke ville have krævet de samme transportdokumenter i forhold til en regulær import af varer.

Hvad forsendelserne indeholder, er uklart, men påtegningen indikerer, at det drejer sig om Apple TV, der er det nærmeste man kan komme en set top box hos Apple. Det interessante er dog, at de ikke er afsendt fra Foxconn, der ellers står for produktionen af Apple TV. Forsendelserne stammer fra "BYD Precision Manufacture" i Shenzhen i Kina, der ikke tidligere har været producent for Apple.

En ny producent gør, at man meget nemt kunne få den tanke, at der er tale om et helt nyt produkt. Et regulært fjernsyn ville være lækkert, men en sådan forsendelse var nok blevet mærker "television". En anden mulighed, som der også har været rygter om, er en helt ny set top box, men udvidede muligheder i forhold til Apple TV. Det mest sandsynlige er dog nok, at der "bare" er tale om en ny Apple TV, der godt kunne trænge til en opdatering.