Myndighederne: Apples kryptering kan være skyld i børnemord

Den amerikanske regering og Apple har længe haft en krig på ord omkring krypteringen af iPhonens data. Apple på den ene side holder på, at der er kundernes ret at kryptere data, så ikke engang Apple kan få adgang til dem, mens regeringen mener, at myndighederne bør have en bagdør til informationerne. Den debat har bølget frem og tilbage i et stykke tid, men nu strammer regeringen argumentationen. Det skriver Wall Street Journal.
Små børn der bliver slået ihjel kan ingen argumentere imod
Det amerikanske justisministerium har på et møde med repræsentanter fra Apple fortalt, at Apple i fremtiden risikerer at være direkte ansvarlig for et lille barns død. Vi er med andre ord niveauet over terror. Normalt plejer myndighederne at argumentere med, at de skal have adgang til alle private oplysninger af hensyn til landets sikkerhed og terrorbekæmpelsen. Den slags falder folk dog ikke så nemt for i dag som tidligere. Apple gør i hvert fald ikke. Men små børn der bliver slået ihjel kan ingen jo argumentere imod, er antagelsen.
Argumentet er, at vi kan havne i en situation, hvor en kidnapper vil benytte en krypteret iPhonen til at beskytte sig selv og sin færden med. Fordi myndighedere ikke har adgang til hans data, vil de ikke kunne gribe ind, hvorfor et lille barn måske bliver slået ihjel. Krypterede data på en iPhone kan altså ifølge myndighederne direkte kobles til risikoen for at et lille barn bliver slået ihjel.
Vi kender det fra de danske gader og stræder
Vi vil undlade at gå den logiske konstruktion af dette argument efter i sømmene, men blot konstantere at det er samme metode man bliver mødt med af diverse facere på gader og stræder. Typisk spørger de en "om man går ind for børnemishandling?" eller tilsvarende. Derefter opstiller de den logiske konstruktion, at enten kan man vælge at donere lidt mønt - eller en del sedler er det vist - eller også går man ind for børnemishandling. Hvis ikke man hiver pungen frem med det samme, bliver man nærmest gjort personlig ansvarlig for alverdens problemer. Det er altså samme taktik de amerikanske myndigheder nu benytter over for Apple.
Umiddelbart ser det dog ikke ud til at virke. Apple har afvist bønnen, og oplyst myndighederne om, at de kan skaffe deres informationer på anden vis. Vi har dog næppe hørt til sidste til denne sag endnu.