I november lukkede to af de store Cydia-repositories der har distribueret apps og tweaks til jailbreakede iPhones, men nu er der godt nyt til jailbreak-miljøet. I hvert fald har en sikkerhedsforsker fra Google (!) offentliggjort et sikkerhedshul i iOS 11.1.2 der muligvis kan bruges til at jailbreake iPhonen med. Det vil i givet fald være det første jailbreak til iOS 11 - den eneste udgave af iOS det endnu ikke er lykkedes at jailbreake.

Interessen for at jailbreake, og finde huller at jailbreake gennem, er dalet en del de seneste par år. Dette er netop årsagen til at de to Cydia-repositories valgte at lukke. Der er simpelthen for få der jailbreaker til at det giver mening at holde tingene kørende.

Det nye hul er opdaget og offentliggjort af Ian Beer der abejder for Googles Project Zero-team. Han kalder hullet for tfp0 og mener at det kan være basis for et kommende jailbreak af iOS 11.1.2. Der er altså ikke tale om et fuldt jailbreak endnu, men tfp0 kan være det der sætter det i gang og måske bringer lidt frisk luft til jailbreak-miljøet.

Apple har allerede lukket hullet med iOS 11.2, så det vil under alle omstændigheder kun være relevant for dem der endnu ikke har opdateret til iOS 11.2.

Hvad er jailbreak?

Jailbreak er en proces der gør det muligt at opnå skrive- og læserettigheder til filsystemet på iPhonen uden om systemets indbyggede sikkerhed og begrænsninger.

Da Apple lancerede iPhonen tilbage i 2007 blev det hurtigt populært at jailbreake den, da det gav mange flere muligheder for at tilpasse iPhonen uden om Apples kontrol. Siden blev det især de piratkopierede apps der var drivkraften for at folk jailbreakede deres iPhones. I takt med at flere og flere ting er blevet mulig at indstille på iPhonen er jailbreak-miljøet svundet ind. Der er ganske enkelt ikke længere den store pointe med at jailbreake. Så lidt at der altså endnu ikke er kommet et jailbreak til iOS 11. Folk har simpelthen mistet interessen og Apple er desuden blevet bedre til at få lukket hullerne.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.