Det er ingen hemmelighed, at Samsung og Apple er i gang med et juridisk slagsmål, det har vi fulgt tæt her på siden. Apple er dog også i gang på andre fronter (ligesom det meste af mobilbranchen i øvrigt er det). I Tyskland anklager Motorola Apple for overtrædelse af flere patenter. Et af dem relaterer til datasynkronisering og Apples iCloud-service, som Motorola vil have lukket ned. En manøvre, der kan koste Apple svimlende €2 milliarder. Den endelige afgørelse angående et fogedforbud er først klar den 3. februar næste år, men Motorola har allerede vundet i den foreløbige afgørelse, og Apples forsvar ser ikke videre overbevisende ud vurderer Florian Mueller fra Foss Patents

Dommeren kan selvfølgelig komme til en anden afgørelse, når der er blevet kigget lidt grundigere på parternes argumenter, men hvis Motorola går hen og vinder, kan det i teorien betyde, at Apple er nødt til at trække samtlige af sine iCloud-understøttende produkter af markedet i Tyskland. Det vil sige alle Apples computere og iOS-enheder. I Tyskland er det normalt at vinderen af en sådan sag stiller en garanti, for taberens omkostninger, hvis en appel senere skulle ændre på sagens afgørelse. I denne sag har Apple bedt om en garanti på 2 milliarder euro. Apple vurderer altså, at et nederlag i sagen vil koste dem 2 milliarder euro. Dommeren er derimod ikke helt overbevist om, at det tal er realistisk, men Apples advokater insisterer.

Man kan indvende, at Apple af taktisk grunde har en interesse i at få dette beløb pumpet så højt op som muligt, for at lægge maksimalt press på Motorola. For det første fordi det vil tvinge Motorola til at binde en stor del af deres midler i sagen, og for det andet fordi Apple viser Motorola, at den potentiel kan blive meget dyrt for dem, at tabe sagen. Apple håber derfor på, at Motorola vil revurdere om det kan betale sig at fortsætte, når der er risiko for et gevaldigt økonomisk rap over fingrene, hvis de tager fejl. Sådan er der i jura, man bruger sine økonomiske muskler til at true modparten med. Ikke ulig poker, hvor det jo er kombinationen af sandsynligheden for at vinde og gevinstens størrelse, der afgør om man skal spille sine kort eller smide dem.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.