Rygterne om en ny ultratynd 12 tommer MacBook Air svirrer som en sulten hveps i frugtsæsonen. Den skulle som sagt blive næsten absurd tynd og stort set uden porte af nogen slags. Kilder der har haft en prototype i hænderne, har lækket information til 9to5mac, der har fået en designer til at lave et mockup.

Den nye computer skulle være den største nyhed blandt Apples computere i flere år. Enheden er så tynd, at den internt kaldes "MacBook Stealth". Den har fået en gennemgribende overhaling på designfronten, hvor alt er blevet optimeret for at gøre enheden så lille som muligt. Til trods for at skærmen altså er 12 tommer, er enheden fysisk smallere end den nuværende 11 tommer MacBook Air - omkring en halv cm. Tastaturet er blevet redesignet for at kunne gøre det mindre. Pegefeltet er stort set af samme størrelse som tidligere, men går også tættere på kanten. Pegefeltet vil ikke have klikfunktion.

Den nye MacBook vil sort set være rippet for fysiske porte. På den højre side vil der være hovedtelefonudgang og på venstre side en helt ny type-C USB-port. Det er det hele. SD-kort-porten, standard USB-portene, Thunderbolt-porten og endda MagSafe-porten forsvinder. Til gengæld kan både ekstra skærm og oplader tilsluttes via den nye USB type-C port, der i tilgift kan vendes begge veje som vi kender det fra lightning-stikket til iOS-produkterne.

Den nye MacBook Air er altså en ind-til-benet-computer der kun byder på helt basale muligheder for tilslutning uden at man skal bruge en USB-hub af en slags.

Den forventes på markedet omkring starten af juni.

Kilden til oplysningerne noterer, at der er tale om en prototype. Apple kan vælge at foretage ændringen inden det endelige produkt sendes på gaden.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.