Vi kender udtrykket "det er dét de unge vil have", som man oftest bruger om helt ny og moderne mode eller teknologi. Her er der ingen tvivl om at det de unge gerne vil have i dag er en iPhone, og meget gerne den allernyeste iPhone 6.

I læsere her på siden er vant til artikler om de nyeste iPhones og alt hvad de kan. I dag skal vi i midlertid kigge ind i en lidt anden verden: nemlig den der hedder "mobiltelefoner til ældre".

Vi skal huske at nævne at der er masser af ældre mennesker der har en iPhone og har stor glæde af den. De ældre vi her tænker på er dem der med tidens tand er kommet til at kæmpe med f.eks. forringet syn eller svage fingre.

Fokus på helt andre ting

Du kan starte med at kigge her hos webshoppen Seniorland, hvor de har et stort udvalg af mobiltelefoner designet specielt til ældre mennesker. For dig der er vokset op med iPhones ser disse apparater ret fremmedartede ud.

Ser man ikke så godt, så er en touchscreen med ikoner, apps og meget små bogstaver og tal ikke rigtig noget der kan bruges. Derfor er disse specielle ældre-mobiler udformet på en helt anden måde. I stedet for en touchskærm har de knapper - præcis som alle mobiltelefoner havde det engang. I dette tilfælde er knapperne imidlertid meget større end ellers og med store og tydelige tal på.

Dette gælder også på telefonens display, hvor tallene er meget store og tydelige. Man har skåret alt det unødige væk og fokuseret på en telefons to vigtigste egenskaber: muligheden for at ringe og muligheden for SMS. Og så kan de ikke så meget andet.

Robusthed er også vigtig

En anden ting, man også ser meget ved mobiltelefoner til ældre er at de som regel er udformet som klaptelefoner. Det er dels fordi man så kan tage telefonen når den ringer - og lægge på igen - uden at skulle finde en bestemt knap at trykke på. Man åbner og lukker blot telefonens knap. Denne udformning er desuden mere robust, skulle man komme til at tabe sin telefon på jorden.