Mobilbetalingstjenesten MobilePay er klar med en ny løsning, der skal konkurrere med Nets' betalingsservice. MobilePay Subscriptions, som løsningen hedder, gør det muligt at betale for abonnementsaftaler eller foretage gentagne betalinger med MobilePay. De første virksomheder der benytter aftalen er teleselskabet 3 og medievirksomheden JP/Politikens Hus.

Med den nye løsning kan abonnementer betales eller oprettes uden brug af hverken NemID eller dankort. Ét swipe er nok til at starte betalingen for et abonnement eller en service. Derefter kører betalingerne automatisk. Dagen før hver betaling kan man modtage en notifikation med information om betalingens beløb, hvis man ønsker det.

Et argumenterne for den nye løsning er at det er billiger end at bruge betalingsservice. Hos teleselskabet 3 er MobilePay-løsningen gratis mens det koster 9,25 kr at betale via betalingsservice. De seneste måneder har der været kritik af Nets der i praksis har haft monopol på denne type betalinger og ifølge kritikerne har udnyttet det til at tage for høje priser.

Løsningen opfylder et stort ønske fra mange privatbrugere og virksomheder om at etablere brugervenlige og transparente abonnementsaftaler. Vejen til kunderne bliver kortere, og betaling og kommunikation mellem virksomhed og kunder kan foregå i realtid. Det vil styrke kundeoplevelsen markant.Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay

MobilePay regner med at MobilePay Subscriptions er tilgængelig for alle virksomheder i Danmark inden sommer. Allerede nu oplyser MobilePay at de har en venteliste af virksomheder, der vil være de næste i køen.