Miramax' direktør Mike Lang fortalte publikum på TV-branchens årlige MIPCOM-møde i Cannes, at Apple er en større trussel mod musikindustrien end piratkopiering. "Apple er det stærkeste selskab i musikbranchen, fordi der ikke har været tilstrækkelig konkurrence, og ikke er det den dag i dag", sagde han. "Som branche har vi derfor ikke indflydelse på emballage, merchandising - alle ting, der er afgørende."

Nu er Lang i filmbranchen og ikke musikbranchen, så hans tale er en tydelig advarsel til filmindustrien, som han ser stå over for de samme udfordringer nu som musikbranchen gjorde ved århundredeskiftet. "Som en industri - filmindustrien - vi er nødt til at være meget bevidste om Apples indflydelse."

Lang har givetvis ret i, at det kan blive et problem for filmbranchen, hvis Apple bliver lige så dominerede der, så de er i musikbranchen, men Lang glemmer, at det var Apple, der egenhændigt reddede musikbranchen da iTunes Store åbnede i 2003. Nu var der nemlig et nemt og billigt alternativ til piratkopieret musik. Det kan godt være, at pladeselskaberne så har måttet æde nogle lavere priser, men det er stadig bedre end slet ikke at få noget på grund af piratkopiering.

Hvis Langs holdning er generel, så viser det meget godt hvorfor filmudlejning og køb via nettet ikke er slået igennem. Simpelthen fordi filmbranchen er for konservative, og derfor lige nu taber stort til piratfilm. Det er virkelig ærgeligt, når nu netop et selskab som Apple forsøger at gøre det til noget stort.