Hvis man troede at Nokia-brandet ville blive styrket med Microsofts overtagelse af den finske mobilproducent, har man taget fejl. Det går nemlig mildest talt ikke ret godt med at lange mobiltelefoner over disken for Microsoft. Microsofts satsning er totalt slået fejl.

Sidste år fyrede Microsoft 18.000, men det har ikke været nok til at skabe den nødvendige fremgang i økonomien.

I et brev til de ansatte oplyser Microsofts CEO Satya Nadella derfor, at Microsoft nu skifter strategi, og går fra at fokusere på hardwaren til at fokusere på at bygge et slagkraftigt Windows-økosystem.

Det betyder, at der bliver gennemført en større omstrukturering i Microsoft, som primært rammer telefonforretningen. Omstruktureringen ventes at koste 5-6 milliarder kroner, og betyder at op til 7.800 ansatte mister deres job. Derudover nedskriver Microsoft værdien af deres mobilforretning med 50 milliarder kroner. Da de købte Nokia, gav Microsoft 40 milliarder for det, så i princippet betyder det, at Nokia-brandet i dag er værdiløst.

Nadella understreget at Microsoft vil blive ved med at producere telefoner, men at fokus ligger på styresystemet på tværs af enheder.