Microsoft har formodentligt tænkt, at det ville være rigtigt sjovt, at lave en serie reklamer, hvori de gjorde grin med Apple. Resultatet blev "A fly on the wall in Cupertino", hvor ideen er, at man som en flue på væggen ser nogle af de indledende ide-møder forud for udviklingen af de nye iPhones.

Det kunne måske har været meget sjovt, men det er elendigt udført. Uden charme og glimt i øjet, som eksempelvis Apples "Get a Mac"-reklmaer havde. I reklamerne ser man tre personer, hvoraf de to tydeligvis skal forestille Apples chefdesigner Jonathan Ive og nu afdøde Steve Jobs. I stærk kontrast til hvordan de to personer er (eller var, for den enes vedkommende) i virkeligheden, bliver de dog fremstillet som nogle bonderøve, uden megen elegance. Microsoft nævner på intet tidspunkt i reklamen, hvorfor deres produkter skulle være Apples overlegne. Måske i erkendelse af, at de ikke selv ved det. Måske har filosofien været, at hvis vi nu bare fremstiller Apples som nogle tabere, så vælger folk nok Microsoft?

Microsoft havde lagt syv reklamer ud på YouTube med forskellige emner som fingeraftrykssensor, Kamera, Innovative materialer etc. Alle videoerne er dog fjernet igen af Microsoft, der blank erkender, at de skød helt ved siden af.

"Videoen var tænkt som et muntert puf til vores venner i Cupertino. Men den var skudt ved siden af, og vi har besluttet af fjerne den igen.". udtaler Microsoft til The Next Web.

Siden Microsoft lancerede kampagnen i første omgang, må de jo selv have synes, at den var rigtig morsom og en god ambassadør for Microsofts værdier. Men det viser nok meget godt, hvorfor Microsoft har svært ved rigtigt at få hul igennem på smartphone- og tabletmarkedet. De er ganske enkelt slet ikke på bølgelænge med smartphonebrugerne. I stedet for at få sympati, ender de med at lave en reklame, der udstiller dem selv som pinlige.

Microsoft har som sagt pillet videoerne ned af YouTube. Videoen ovenfor er lagt op af en bruger, der var hurtig til at tage en kopi. Der er ingen garanti for, at Microsoft ikke også får den pillet ned igen.

Opdatering: Rigtigt nok blev videoen pillet ned, men den er lagt op igen af nogle andre. Jeg har indsat den nye video. Det er kattes efter musen, så den bliver nok også pillet ned. Når det sker, så brug Google, en anden vi helt sikkert lægge den op.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.