Der er ingen hemmelighed at Apple har hevet Samsung i retten for brud på Apples patentrettigheder. I går kom det dog frem, at Apple har forsøgt at undgå en retssag ved at tilbyde Samsung at licensere Apples patenter. Noget Samsung pure har afvist. Samsung holder fast i, at det er tilfældigt, at selskabets smartphones og tablets minder om Apples.

Microsoft har valgt at licensere Apples patenter

Det pudsige er, at det i dag er kommet frem som en del af dokumenterne i retssagen, at Microsoft har licenseret præcis de samme patenter fra Apple, som Samsung beskyldes for at overtræde, skriver macrumors. Apple og Microsoft har derudover indgået en aftale om, at Microsoft ikke må bruge dem til at kopiere iPhonen med. Resultatet er at Microsofts enheder og styresystemer adskiller sig markant fra Apples.

Disse oplysning er endnu et hårdt slag for Samsung. For det første fordi Microsoft viser, at man sagtens kan lave smartpones og tablets, der adskiller sig fra Apples - endda ved anvendelse af Apples patenter. For det andet fordi det viser, at Microsoft erkender både Apples patentrettigheder og frasiger sig retten til at kopiere Apples produkter. Kort og godt: At man sagtens kan sende en tablet på markedet uden at overtræde Apples rettigheder - hvis ellers man er indstillet på det, og har evnerne til at tænke anderledes. Apple bremser med andre ord ikke innovationen ved at sagsøge Samsung. De bremser højest den form for produktudvikling der består i, at skrive 132 sider med hvordan man kopierer iPhonen.

Samsung har overtaget Apples skurkerolle

Det er helt tydeligt, at retssagen mellem Apple og Samsung bliver mere og mere nuanceret efterhånden som Apples strategi og argumenter kommer frem i dagens lys. Hvad der i første omgang kunne virke som ren tværhed fra Apples side i forhold til at bliver løbet over ende af Samsung, har udviklet sig til det stik modsatte. Samsung er gået fra uskyldigt offer til at blive fremstillet som nogle der skruppelløst overtræder de regler de andre store spillere i branchen kører efter. Vi mangler dog endnu at høre Samsungs kommentarer til de seneste dagens oplysninger, så meget kan nå at ændre sig.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.