Tidligere i dag skrev jeg, at Apple har ændret logoet for deres Made for iPhone-program. Det er ikke den eneste ændring der er sket for nylig. Apple er nemlig nu også begyndt at tillade tilbehør med USB-C-porte at få Made for iPhone-prædikatet. Det samme gør sig gældende for Lightning til 3,5 mm jack-kabler.

Det betyder, at tredjepartsproducenter af eksempelvis højttalere kan inkludere en USB-C-port til at oplade enheder med under Apples velsignelse. I Apples betingelser står der til gengæld specifikt, at MFi-enheder ikke må bruge USB-C-porten til pass through-opladning af en tilsluttet iPhone. Det vil sige at eksempelvis en højttaler gerne selv må blive opladt via USB-C, men at højttaleren ikke samtidig må oplade en tilsluttet iPhone.

Det har for øvrigt i noget tid været tilladt under MFI-programmet at inkludere Lightning-porte i tilbehør, så den nye USB-C-specifikation kan ses som et kompliment til dette. Eller måske ligefrem en erstatning på sigt. Højttalere med USB-C er ikke nyt. B&O sælger eksempelvis en. Det nye er at enhederne nu kan få Apples certificering.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.