Når Apple løfter sløret for den næste iPhone, vil den helt store nyhed være en mobil betalingsplatform. Det skriver Wired, der bakkes op af flere uafhængige kilder. Betalingsplatformen vil være baseret på NFC-teknologi, men ellers er der ikke sluppet nogle detaljer fri.

Der har nærmest lige siden den første iPhone blev lanceret i 2007, været rygter om at næste model ville inkludere NFC-understøttelse. De seneste par år er troen på det dog aftaget lidt igen. Rygterne har fået fornyet styrke i løbet af sommeren, og nu er der efterhånden så meget der peger på det, at vi bliver overraskede, hvis ikke næste iPhone får NFC-understøttelse.

NFC er en teknologi til sikker trådløs kommunikation mellem to enheder, der er tæt på hinanden. Lidt ala RFID-teknologien, som eksempelvis benyttes i Rejsekoret, blot kan kommunikationen gå begge veje, når vi taler NFC og afstanden mellem enhederne skal være kortere - op til 10 cm.

Apple vil løfte sløret for det hele på eventet den 9 september. I den forbindelse har Apple bygget en mystisk struktur på størrelse med et stort hus. Måske er der tale om en pop-up demonstrationsbutik, hvor journalisterne kan afprøve betalingsløsningen, som den vil fungere i virkeligheden.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.