På mandag starter Apples årlige udviklerkonference, WWDC. Det sker som altid med en officiel keynote fra Apples side. Her plejer Apple at præsentere årets nye styresystemer og af og til er der også ny hardware eller andre ting.

Mark Gurman, der tidligere drev 9to5mac.com men nu er hos Bloomberg, plejer at have gode kilder og han har lavet en oversigt over hvad han forventer bliver præsenteret i keynoten. Generelt set forventer Gurman at nyhederne i iOS, macOS og så videre bliver ret afdæmpede i år. De store ting kommer først næste år, hvilket eksempelvis inkluderer en nydesignet hjem-skærm.

Her er fokusområderne ifølge Gurman:

  • En række nye digitale sundheds-værktøjer, der skal hjælpe folk med at undgå at blive afhængige af deres smartphone. Med værktøjerne kan man se hvor meget tid man bruger på sine enheder og i enkelte apps.
  • ARKit 2 er en opdatering af Apples augmented Reality-kit. Det giver mulighed for multiplayer-mode og flere andre nyt ting.
  • Muligvis vil Apple fortælle om planer der gør det muligt at afvikle iOS-apps på en Mac.
  • Mindre nye tiltag som snooze-funktion på notifikationer, Animojis via FaceTime samt videosamtaler.

Vi skal ikke forvente hardwarelanceringer, selvom en enkelt ting eller to ikke helt kan afvises. Ifølge Gurman arbejder Apple på nye MacBooks, MacBook Pros, iPads og Apple Watch, men han forventer ikke at de bliver lanceret under WWDC.

WWDC starter på mandag den 4. juni, kl 19.00 dansk tid.

Scroll ned for at se kommentarer