Med Apples melding om, at alle Macs skifter fra Intel- til Arm-baserede processorer, har der været spekulationer om, hvorvidt Apple er interesseret i at overtage Arm, der er sat til salg. Arm er ejet af SoftBank, der har sat gang i en proces med at finde en køber eller alternativt børsnotere Arm.

SoftBank har blandt andet været i kontakt med Nvidia, der er kendt for at designe GPU'er, om en mulig overtagelse. Også Apple har været i kontakt med SoftBank. Ifølge Bloomberg dog med det resultat at Apple har sagt fra. Begrundelsen er, at Arms forretning er bygget på at licensere deres teknologi til andre, hvilket ikke passer ind i Apples meget lukkede forretningsmodel. Derudover vil en sådan overtagelse næppe vil gå glat i gennem en myndighedsgodkendelse, da Apple derved vil blive for dominerende.

Det ligger lidt mellem linjerne, at Apple egentlig er interesseret i en overtagelse, hvis bare Apple kunne få teknologien for sig selv og derved lukke konkurrenterne ude, men at kravet om licensering til andre stikker en kæp i hjulet.

Arm producerer ikke selv chips, men udvikler teknologien som andre så kan licensere og bygge videre på. Det gør blandt andet Apple i deres A-chips i iOS-enhederne og senere på året også i Mac-computerne, men også Samsung og mange andre bruger Arm-teknologi.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.