Apple er i gang med at ændre strategien for de danske service- og reparationsværksteder, som hidtil har taget sig af opgaverne med at reparere defekte iPhones, iPads og Mac-computere.

Ifølge computerworld har Apple meddelt stort set alle de op mod 20 eksisterende certificerede Apple-værksteder, som indtil nu har udført reparationer og service, at de ikke får forlænget deres kontrakt, der udløber i marts næste år. Fra det tidspunkt vil opgaverne bliver overladt til nogle få udvalgte Apple-partnere.

Ifølge oplysningerne vil der fremover kun være tre partnere i Danmark. Det er Admire, Servicepartner Danmark og Ingram Micro. Sidstnævne vil oprette lokale serviceshops, hvor kunder fremover kan aflevere de produkter, som skal til service. Det er stadig lidt uklart præcist hvordan det kommer til at ske, men noget tyder på, at det kommer til at ske i samarbejde med Humac-kæden. I hvert fald forventer Humac, at de vil få flere servicesager, og fremover vil de også sammen med Ingram Micro tilbyde skift af skærme. Humac oplyser også til computerworld, at de beholder deres autorisation.

De andre eksisterende servicepartnere mister deres autorisation, og vil dermed være afskåret fra at få adgang til reservedele fra Apple. De kan så vælge at fortsætte som uautoriserede værksteder og med uoriginale reservedele, hvis de vil. En del af de opsagte værksteder har nogle kontrakter med teleselskaber og forsikringsselskaber, så her bliver der i hvert fald et problem, når de mister adgangen til Apples servicesystem.

Hvad der helt præcist er op og ned på det hele, er stadig meget uklart. Hverken Apple eller de tre kommende partnere har haft lyst til at komme med nogle udmeldinger om, hvordan tingene bliver skruet sammen fremover.