Apple skruer op for intentionerne om at skabe et søgemaskinealternativ til Google, skriver Financial Times (betalingsartikel). Ifølge avisen er der flere og flere tegn på, at Apple arbejder på at lave en konkurrent til Googles søgemaskine.

Et af de mest tydeligt tegn er, at Apple nu viser sine egne søgeresultater, når man søger på et eller andet fra iPhonens hjemmeskærm. Der linkes direkte til hjemmesider uden om Google. Vi er nede i småtingsafdelingen, men det markerer et markant ændring i Apples bestræbelser på at lede søgetrafikken uden om Google, mener kilder ifølge avisen. En søgetrafik som Apple ifølge offentlige tilgængelige kilder modtager $8-12 milliarder for om året. Apple leverer over halvdelen af al Googles søgetrafik og for det betaler Google altså milliarder af dollars til Apple.

Ud over disse spæde søgeresultater har Apple ansat flere kapaciteter på området. For eksempel John Giannandrea, der er den tidligere leder af Googles søgemaskine. Apple slår desuden jævnligt jobopslag op, der helt klart er relateret til søgemaskinekompetencer.

Sidst, men ikke mindst, er der de seneste måder sket en kraftig forøgelse af aktiviteten af Applebot, der er Apples webcrawler, altså den software, der browser nettet tyndt for at katalogisere hjemmesider. Apple bruger det først og fremmest Applebots aktivitet til at forbedre Siri og Spotlight, men det vil også kunne bruges i en regulær søgemaskine,

Apple holder, som altid, kortene tæt til kroppen, så for nu er det ren spekulation som Financial Times bringer for dagen. Velargumenteret argumentation, en stadig spekuation.