Folkene bag mediecenteret Plex har lanceret en ny tjeneste kaldet Plex Cloud. Med Plex Cloud kan brugerne gemme film i skyen og have adgang til dem overalt uden behov for opsætning af en lokal medieserver. Det hele organiseres fra Plex-appen.

Plex tilbyder ikke selv lagerplads i skyen, men Plex Cloud virker med tjenester som Dropbox, Google Drive eller OneDrive. Man skal altså have aftale om adgang til lagerplads i skyen fra tredjepart. Plex leverer bare softwaren. Plex Cloud-serveren er altid tændt og virker i princippet på præcis samme måde, som når du streamer fra en lokal server eller computer.

Fordelen ved en Plex-server i skyen er ikke bare tilgængeligheden, det er også meget hurtigere og nemmere at komme i gang. Ifølge Plex tager det under 60 sekunder at sætte op. Desuden har Cloud-udbydere ofte også mere styr på oppetiden og hardwaren end man selv har.

Plex Cloud har været i betatest siden september, men nu er løsningen officielt klar til alle. Plex Cloud er en premium-tjeneste og det kræver et såkaldt Plex Pass at få adgang. Du kan købe adgang for $4.99 om måneden eller købe adgang en gang for alle for $119.99. Læs mere på plex.tv.

Plex-afspillen fås til både iOS, Apple Tv og Mac.