Apple var først med mobil-apps, som vi kender dem i dag, selvom et par andre aktører forsøgte sig med teknologien inden da. Siden den første iPhone kom ud i 2007, er der kommet et utal af apps med alle mulige løsninger til mange forskellige formål. Men fremtiden for brug af mobiler er både brolagt med apps og Progressive Web Applications, og dem der følger med på den bølge, vil have god mulighed for at skabe sig en unik position på markedet for brugeroplevelser på mobiltelefonen.

Hjælp til at finde boliger

En del af de tiltag, der er blevet udviklet til mobilsegmentet i de senere år, er hjælp til boligjagten. Både i form af hjælp til at finde den rigtige bolig, boligkøb og bolighandel, og til at få hjælp af en boligadvokat til køberrådgivning og tinglysning.
Når boligjagten går ind, kan man alliere sig med Boliga appen, Boligsidens app, Nykredits app BoligVærdi, eller den browserbaserede Bolighed. Så har man et godt overblik over hvilke boliger, der er til salg i hele Danmark, men man vil også kunne skabe sig et overblik over om boligen ligger indenfor priserne på de øvrige boliger i det område, man søger. Det giver en et godt udgangspunkt, når man snakker med boligadvokater, ejendomsmæglere, hussælgere og andre aktører, der har med boligsalget at gøre.

Boligmarkedet i 2019

Nybyggeri og projektboliger er i højsædet. Mange boligkøbere vælger at købe et ældre hus, for siden at opføre et nyt og moderne hus.
Prismæssigt vil boligejere i Hovedstadsområdet stadig se de største prisstigninger, selvom der har været tegn på afmatning af boligmarkedet i regionen. Men også i de største byer i Danmark, vil stigningerne ligge lidt over resten af det danske marked. København, med Valby og de omgivende områder, er efterhånden blevet for dyrt for nye købere, som derfor søger mod de omgivende kommuner.
Især Køge har modtaget en lang række nye tilflyttere over de seneste 10 år. Det har samtidig fået priserne i Køge til at stige, efter den forhøjede efterspørgsel. For at illustrere dette, lå gennemsnittet på kvadratmeterprisen i Q1 2015 på ca. 14.000 kr., mens den i Q1 2018 gik over 20.000 kr.

Fortsat lav rente og andre virkemidler

Renten er fortsat lav, både i Danmark, men også i Europa. Enkelte meldinger fra EU går på, at renten måske vil blive hævet en smule i slutningen af 2019, men om det vil give en mærkbar effekt på lysten til at investere i en bolig i Danmark, er stadig spekulationer.
Renten er en ting der holder hånden under boligmarkedet, men lysten til at købe boliger er en kompliceret sag. En undersøgelse foretaget i april 2019 af YouGov viser, at især alder er en stor faktor, når de store segmenter for boligmarkedet skal findes. Således er det langt overvejende personer under 30 år, som overvejer at købe bolig. 21% af dette segment går med tanker om boligkøb. I den modsatte ende af aldersskalaen, er det kun 5% af personer over 60 år, der har påtænkt at købe bolig. Det er dog en lille smule højere end i 2018, hvor 3% af samme segment, gik med boligkøb i tankerne.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.