Folkene bag appen Snapchat burde kunne grine hele vejen til banken. Facebook har nemlig lige budt $3 milliarder for selskabet bag, skriver Wall Street Journal. Det svarer til næsten 17 milliarder kroner. Det er kun otte måneder siden selskabet udbød aktier og havde en samlet værdi på $60 millioneer. En ganske pæn forrentning af den investering. 50 gange pengene igen på 8 måneder.

Her kunne historien sådan set stoppe. Nogle iværksættere har fået en ide til en app, har solgt ideen til nogle investorer, og alle er blevet rige efter et salg. Klassisk forretningsmodel i det nye årtusinde. Det er bestemt ikke unormalt at en virksomhed på få år bliver en milliardforretning på nettet, og forgylder stifterne ved et salg.

Snapchat har dog afvist budet, da de mener at de i den kommende tid vil blive endnu mere værd. Der er da også allerede rygter om, at et kinesisk internet vil byde 22 milliarder kroner for Snapchat.

Det aller mest pudsige er dog, at Snapchat ikke har omsat for en eneste rund dollar siden stiftelsen i slutningen af 2011. Vi tager den lige igen: Snapchat genererer ingen penge, men er alligevel prissat til 22 milliarder kroner. Værdien ligger i brugerne. Dig og mig.

Det lyder til at kæden er hoppet af et sted. At brugerne kan have så stor en værdi, er nok svært at forstå og se rimeligheden i, som almindelige hårdarbejdende dansker. Faktisk var Snapchat-ideen og forretningsmodellen så dårlig, at adskillige investorer takkede nej til at smide penge i selskabet. Andre så dog lyset, og i flere omgange har Snapchat lukket eksterne investorer ind. Det er derfor også uklart, hvor stor en del af virksomheden iværksætterne selv ejer. Men mon ikke der trods alt bliver råd til lidt ekstra julegaver - hvis altså de vælger at sælge?

Snapchat kan hentes gratis i App Store (link)

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.