Der er selvfølgelig en grund til at Apples nye lavpris-iMac kan fås 2.000 kroner billigere end hvad Apple tidligere har taget for den billigste iMac. Hovedårsagen er at Apple har puttet en langt mindre processor i maskinen. Den nye iMac fået samme 1.4GHz Dual-Core i5-processor som der sidder i MacBook Air. Ydelsen er derfor også noget ringere end på de andre iMacs. Der alle har fire kerner mens den nye altså kun har to kerner og også lavere clockfrekvens.

RAM'en er loddet fast og kan ikke udskiftes

Processoren er ikke det eneste Apple har lånt fra deres bærbare computere. De 8GB RAM der sidder i maskinen er således loddet fast i stedet for at sidde i et slot, så de kan tages ud eller opgraderes af slutbrugeren. Præcis som i MacBook Air og MacBook Pro Retina.

Dette vil uden tvivl skabe en del brok i krogene, men er altså den pris man må betale, hvis man vil have en billig iMac. Ellers står det jo også en frit for at købe en af de andre iMacs (som Apple også har sat ned i pris). Her kan man vælge mellem 8GB og 16GB RAM ved købet, og kan i teorien også opgradere RAM'en selv efterfølgende. Noget der dog i praksis er ret vanskeligt og blandt andet kræver, at man fjerner skærmpanelet.

Vil man have den gode gammeldags mulighed for nemt at skifte RAM, skal man investere i den store 27-tommers iMac.

Du finder Apples iMac's her: iMac i Apple Online Store

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.