Amerikanske Consumer Reports, der bedst kan sammenlignes med det danske Forbrugerråd, har testet bærbare computere. Undersøgelsen er baseret på 58.000 af deres medlemmer, der har købt en bærbar computer mellem 2010 og 2015.

Resultatat er opløftende for os Mac-brugere. Det viser nemlig, at MacBooks har en meget lavere fejlrate end andre producenters computere. I runde tal går Apples computere i stykker halvt så tit som Windows-computere. Generelt oplevede 20% af forbrugerne, at deres computer gik i stykker inden for tre år efter købet. For Apples computere, var det kun 10%, der gik i stykker inden for tre år efter købet. Apple er dermed den producent, der oplever færrest ødelagte computere. De bærbare computer der oftest går i stykker er Lenovos Y-serie (23%) og HP's ENVY-serie (20%).

Consumer Reports har også spurgt til forbrugernes gennerelle tilfredshed. Her var 71% af MacBook-ejerne helt tilfredse med computerens pålidelighed, mens tallet for Windows-computere kun lå på 38%.

Endnu engang får vi altså slået fast, at det ikke bare er æble-logoet på bagsiden vi betaler ekstra for. At vi ikke lader os forblænde og betaler overpris for et fedt design. I praksis betaler vi for en computer der går i stykker halvt så tit som konkurrenternes, og som giver en tilfredshed, der er dobbelt så stort som konkurrenternes. Vi får ganske enkelt et bedre produkt. Men det ved vi selvfølgelig godt selv allerede.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.