Rygterne peger på en opdatering af MacBook Pro på torsdag. Hidtil har forventningerne "bare" været en almindelig opdatering af processoren (til Intels Sandy Bridge-processor), da Apple jo ikke afholder et egentligt event, men nu mener BGR, at der er lidt mere i posen.

For det første hævder de, at pegefeltet vil blive større end dem der findes, på de nuværende modeller, hvilket vel så primært må betyde i bredden, da der på den lille udgave i hvert fald ikke er plads til at gøre det større i højden.

Lang mere interessant er rygtet om, at der vil være indbygget et Solid State Drive (SSD) på 8-16 GB, hvor selve styresystemet skal ligge. Alle programmerne og hvad man ellers har behov for at lagre ligger derimod på den almindelige harddisk. Med mindre man vælger en model udelukkende med SSD, hvilket bliver en mulighed.

SSD benytter Flash-RAM, hvilket betyder er det er lettere, mere strømbesparende og lynhurtigt sammenlignet med en traditionelt roterende harddisk. I MacBook Air er hele hukommelsen SSD, mens den i Apples nuværende MacBooks som standard er harddiskbaseret (man kan dog mod en klækkelig merbetaling, opgradere til SSD). I den kommende MacBook vil vi altså få mulighed for at vælge om det skal være udelukkende SSD eller en kombination af harddisk og SSD. SSD er stadig en del dyrere per GB, så en kombination af SSD og harddisk lyder et udemærket kompromis, hvor man får fordel af at styresystemet ligger på det hurtige drev, mens man lagrer sine ting på et lidt langsommere men billigere drev.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.