Da Apple præsenterede de nye Macs med M1-chip, fortalte Apple at deres SSD'er var dobbelt så hurtige som seneste generation. Hastighedsforbedringen skyldes en kombination af hurtigere flash-teknologi i sig selv samt en ny Apple-designet controller integreret i M1-systemchippen.

Nu bekræfter tests, at Apple har ret. De nye drev er dobbelt så hurtigere som de gamle. I den seneste Intel ‌MacBook Air‌ har SSD'en en læsehastighed på omkring 1.320 MB/s og en skrivehastighed på omkring 1.000 MB/s. I den nye M1-baserede MacBook Air er læsehastigheden 2.677 MB/s og skrivehastigheden 2.191 MB/s. Det er faktisk lidt mere end dobbelt op.

Hvad betyder det for brugerne? Helt enkelt så går det bare hurtigere når der skal læses fra og skrives til disken. Men i praksis, vil det dog ikke betyde det helt store, da hastigheden for længst er blevet større end "hurtig nok". Kun hvis du kopierer meget store filer, vil du opfatte en reel hastighedsforbedring. Og dette forudsætter endda, at det andet drev er lige så hurtigt, da det ellers vil være flaskehalsen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.