Da Apple for et par år siden gik over til at bruge Thunderbolt-teknologien i deres computere, var en af årsagerne hastigheden på dataoverførslen. En anden årsag er, at Thunderbolt er udviklet til at man kan lave en kæde af enheder (såkaldt daisy chain), så hver enhed ikke direkte skal forbindes til computeren. Det vil eksempelvis sige, at man kan tilslutte et drev til en MacBook, til dette drev tilslutter man en iPhone-dock og til denne en skærm. Alt sammen forbundet i en kæde. Til en enkelt port kan man altså forbinde flere enheder i forlængelse af hinanden.

MacWorld har anskaffet sig den nye Mac pro og testet dette ud i det ekstreme. Det er lykkedes dem at tilslutte 42 enheder til computeren. 36 drev, 2 docks og 4 skærme. Alt sammen til en enkelt Mac. Og det hele virkede selvfølgelig som det skulle. De fandt ud af, at det ikke betød noget for ydelsen af et drev, at der var en kæde af drev bagefter. Til gengæld betød det noget hvor i kæden drevet sad. Der var altså forskel på om drevet sad først i kæden eller sidst i kæden. Det første var hurtigst.

Du kan læse hele testen hos MacWorld: The Mac Pro Daisy Chain Challenge

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.