Den nye iPhone 5, kan stadig ikke anvendes på det danske netværk. Vi var ellers blevet lovet, at det ville ske i løbet af november. Det schweiziske teleselskab Swisscom, kaster lidt lys over årsagen, skriver telecom.com

Begrundelsen er den simple, men meget usædvanlige, at at Apple selv skal godkende hvert enkelt LTE-netværk før aktivering. Apple vil ganske enkelt ikke lade iPhone 5 tilgå et netværk, hvor Apple ikke på forhånd har sagt god for kvaliteten.

Det er uden tvivl antennesagen, for et par år siden, der spøger. Apple er ganske enkelt bange for, at eventuelle problemer med et LTE-netværk, resulterer i dårlig omtale af iPhonen. Ved selv at teste, og godkende hver enkelt netværk personligt, kan Apple sikre sig, at det ikke sker.

Den slags er selvfølgelig tidskrævende, så det er forklaringen på, at der endnu ikke er sket noget.

Ifølge en analytiker, er det et tydeligt tegn på, at magtbalancen er skiftet i branchen. Tidligere var det teleselskaberne der sad for bordenden, og dikterede det hele. Telefonerne blev brandede i teleselskabernes navn, de var fyldt med præinstalleret software, og via tilskud var det teleselskaberne, der afgjorde hvilke telefoner, der skulle sælges. Med et enkelt slag, har Apple vendt op og ned på det, og reduceret teleselskaberne til rene købmænd.

Tidligere var det teleselskaberne, der testede for at beskytte deres netværk mod dårlige telefoner. Nu er det lige omvendt, Apple tester for at beskytte deres telefon mod dårlige netværk.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.